Conform prevederilor Normelor privind asigurarea obligatorie de raspundere auto civila, pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule, puse in aplicare prin Ordinul nr.113133/2006 (publicate in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 977 din 06 d
Conform prevederilor Normelor privind asigurarea obligatorie de raspundere auto civila, pentru prejudicii produse prin accidente de autovehicule, puse in aplicare prin Ordinul nr.113133/2006 (publicate in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 977 din 06 decembrie 2006), asiguratorii vor tipari polita de asigurare RCA si vigneta pe acelasi suport cu Cartea Verde, anunta un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Asigurarii (CSA). Culoarea Cartii Verzi (fata/verso) va fi aceeasi ca cea utilizata pana in prezent, respectiv verde. In conformitate cu prevederile art. 18 alin.(2) din Normele mentionate, asiguratorii care au fost autorizati de CSA sa practice asigurarea obligatorie RCA inainte de intrarea in vigoare a acestor norme au obligatia sa depuna la CSA o documentatie din care sa rezulte indeplinirea conditiilor necesare pentru mentinerea autorizatiei de practicare a asigurarii obligatorii RCA.
In pagina de internet a CSA sunt publicate o serie de informatii suplimentare, dintre care le redam pe cele de mai mare interes:
- Polita de asigurare RCA, vigneta si Cartea Verde sunt detasabile, fiind separate de linii de tip perfor;
- Vigneta se detaseaza din partea dreapta sus a formularului si se aseaza in suportul de plastic, care este aplicat in coltul din dreapta jos al parbrizului.
- Polita RCA se poate pastra impreuna cu Cartea Verde sau separat
- Documentele RCA sunt insotite de formularul pentru "constatarea amiabila de accident" care se foloseste in conformitate cu informatiile de pe versoul acestuia.
-Cartea Verde anexata se utilizeaza in situatiile in care se fac deplasari cu autovehiculul inscris in Cartea Verde in toate statele membre ale UE, tarile care au aderat la Asociatia Europeana a Liberului Schimb (Elvetia, Islanda, Norvegia, Lichtenstein), Andora si Croatia, ca ultime tari semnatare ale Acordului Multilateral de Garantare, si, dupa 1 ianuarie 2007, Bulgaria, precum si in statele cuprinse in sistemul Carte Verde, mai putin statele anulate prin barare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.