O situatie ciudata creata la Chisinau si Bruxelles in aceeasi zi s-a soldat cu represalii verbale. Ambasadorul Romaniei la Chisinau, Filip Teodorescu, a fost chemat la consultari la Bucuresti, la Ministerul Afacerilor Externe (MAE), pentru discutarea
O situatie ciudata creata la Chisinau si Bruxelles in aceeasi zi s-a soldat cu represalii verbale. Ambasadorul Romaniei la Chisinau, Filip Teodorescu, a fost chemat la consultari la Bucuresti, la Ministerul Afacerilor Externe (MAE), pentru discutarea evolutiilor recente din relatia bilaterala Romania - Republica Moldova, in contextul declaratiilor recente ale liderului de la Chisinau, Vladimir Voronin. "Demersul Ministerului Afacerilor Externe si Integrarii Europene de la Chisinau este neadecvat situatiei", a precizat purtatorul de cuvant al MAE, Corina Vintan. "Libertatea de exprimare este o conditie fundamentala a existentei statului de drept", a mai spus Vintan, amintind ca partea romana a solicitat clarificari cu privire la tonul unor declaratii recente ale reprezentantilor autoritatilor executive de la Chisinau. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.