Instabilitatea de la conducerea Autoritatii Nationale pentru Turism ii face pe operatori sa fie sceptici.

Autoritatea Nationala pentru Turism nu are un presedinte inca de la inceputul lunii august, de cind Ovidiu Iuliu Marian a demisionat. De citeva zile nu mai are nici vicepresedinte. Cea care a ocupat aceasta functie, Livia Sima, fost membru al Partidului Conservator, a fost demisa. „Nu este nici o surpriza pentru mine, deoarece este o functie politica si din momentul in care o accepti te astepti oricind sa fii demis", ne-a declarat aceasta. Temporar, atributiile acesteia au fost preluate de catre directorul Directiei Strategie, Octavian Arsene. „Nu-l cunosc, dar trebuia sa numesc pe cineva si normal ca am ales unul dintre directori", a spus ministrul Radu Berceanu (foto), care a precizat ca spera ca in citeva zile sa fie numiti, la aceasta institutie, un presedinte si un vicepresedinte. „I-am facut premierului Tariceanu, pina acum, trei sau patru propuneri", a mai spus Radu Berceanu.

Pericol la munte si la mare

Agentii de turism spun ca aceasta disputa dezavantajeaza turismul. „Au ramas bani necheltuiti pentru promovare si pentru programe, iar acest lucru se va vedea. Ceea ce ne intereseaza este ca legea adoptata de catre deputati sa intre in vigoare, astfel incit sa se numeasca un presedinte", spune Lucia Morariu.

Lupta in doi Disputele dintre ministrul Radu Berceanu si premierul Calin Popescu Tariceanu privind numirea presedintelui ANT au facut ca nici pina acum aceasta institutie sa nu aiba un conducator. In vreme ce in piata se spunea ca ministrul Berceanu il sustine pe Tino Sebesanu, fostul director al hotelului Howard Johnson, premierul Tariceanu avea si el un nume pentru acest post: Lucia Morariu, prim-vicepresedinte al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism. „Din cite stiu, in urma negocierilor, postul de vicepresedinte va apartine UDMR, in vreme ce presedintele va fi al PNL", a spus Livia Sima.