Pe scena Teatrului National din Timisoara au concertat la inceputul acestei luni unele dintre cele mai tari nume din jazzul contemporan.

Nu au lipsit de la intilnirea cu fanii trupa Trigon din Republica Moldova, Tord Gustavsen Trio din Norvegia, Bright White Line, Liviu Butoi si Mircea Tiberian, Eberhard Weber&Ultimative Trio, cu instrumentisti din Germania, Elvetia si Italia, Anca Parghel&The Next Generation si E.S.T.- Esbjorn Svensson Trio din Suedia.

Recitalul moldovenilor de la Trigon a fost un exemplu de maiestrie si bun-gust. Piesele, indelung aplaudate, au entuziasmat publicul care a gustat din plin solourile lui Anatol Stefanet, Dorel Burlacu, Valeriu Boghean sau Gary Tverdohleb. Muzica acelora de la Tord Gustavsen Trio a fost blinda si relaxanta. A doua zi a debutat cu recitalul celor mai tineri muzicieni din festival, studenti ai Facultatii de Jazz din Timisoara: Bright White Line. Prestatia lor a dovedit oportunitatea existentei unei astfel de facultati.

Liviu Butoi si Mircea Tiberian au facut o veritabila demonstratie de free jazz. Si-au facut apoi aparitia Eberhard Weber, Reto Weber si Nino G. Ultimative Trio a fost o combinatie fericita de virtuozitate, ritm, fantezie, stil si umor. Prestatia lor a demonstrat ca jazzul este deschis la tot ceea ce este nou, cu conditia sa fie de calitate si de bun-gust.

Ultima zi a festivalului a inceput cu vocea Ancai Parghel, cea pe care Florian Lungu a numit-o ĄPrivighetoarea Carpatilor". A urmat o ora si jumatate de mister, magie si delir: concertul celor de la E.S.T., cel mai asteptat moment al festivalului. Sala a fost arhiplina, iar entuziasmul - general. Combinatia de modern-jazz, elemente rock, groove si multa fantezie a fost cu adevarat electrizanta.