Alocatiile de hrana pentru bolnavii internati in unitatile sanitare publice, precum si pentru copiii din crese ar putea fi majorate, din ianuarie 2007, cu procente cuprinse intre 27 si 96, potrivit unui proiect de hotarire de guvern elaborat de Minis
Alocatiile de hrana pentru bolnavii internati in unitatile sanitare publice, precum si pentru copiii din crese ar putea fi majorate, din ianuarie 2007, cu procente cuprinse intre 27 si 96, potrivit unui proiect de hotarire de guvern elaborat de Ministerul Sanatatii Publice si supus ieri dezbaterii publice.

Conform proiectului, pentru nou-nascutii prematur in maternitati, hraniti artificial, alocatia a fost majorata cu 96%, tinind cont de faptul ca laptele destinat alimentarii acestor copii este mai scump. Copiii cu virste intre 0 si 3 ani internati vor beneficia de alocatie de hrana de 5 RON pe zi, iar cei intre 3 si 16 ani - de 6,5 RON.

Pentru bolnavii de HIV/SIDA adulti internati vor fi alocati 11,5 RON pe zi pentru hrana, in timp ce pentru copiii cu HIV/SIDA internati - 9 RON pe zi. Pentru bolnavii de TBC, de hepatita si de diabet, precum si pentru neoplazicii internati vor fi alocati 10,6 RON pe zi pentru adulti si 12,5 RON pe zi pentru copii.

In ceea ce priveste alocatia de hrana pentru copiii din crese, sint prevazute urmatoarele sume: pentru cei cu program zilnic - 4 RON pe zi, pentru cei cu program saptaminal - 4,9 RON.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.