Militarii americani vor veni la baza de la Kogalniceanu incepind din aprilie 2007.

Baza, care va gAzdui 1.500 de militari in total, va fi renovata in proportie de 90%, astfel incit sa ofere trupelor din fortele terestre si aeriene spat
Militarii americani vor veni la baza de la Kogalniceanu incepind din aprilie 2007.

Baza, care va gAzdui 1.500 de militari in total, va fi renovata in proportie de 90%, astfel incit sa ofere trupelor din fortele terestre si aeriene spatii de locuit si de recreere, o capela si o clinica medicala. In baza de la Mihail Kogalniceanu vor stationa si avioane de vinatoare de tip F15 si F16, precum si aparate de zbor care indeplinesc misiuni multiple, de tip A10, a declarat col. John Ingham, seful Biroului pentru Cooperare Militara romano-americana in Domeniul Apararii Bucuresti.

Guvernul american va cheltui 34 de milioane de dolari pentru modernizarea cazarmii care a apartinut Brigazii 34 Mecanizata de la Mihail Kogalniceanu. Militarii americani vor fi adusi din baze din SUA si Europa si vor fi rotiti periodic. Pina in 2008, numarul acestora va ajunge la 1.500, militarii urmind sa se antreneze in poligoanele de la Babadag si Cincu. Americanii vor ajuta si comunitatea locala, urmind sa faca donatii importante si sa reabiliteze o scoala.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.