O parada organizata de politistii chinezi, menita a umili prostituatele din orasul Shenzhen, i-a nemultumit pe locuitorii provinciei Guangdong, care s-au coalizat pentru a le sustine. Ofiteri de la Siguranta Publica au adus cu forta pe strazi circa 1
O parada organizata de politistii chinezi, menita a umili prostituatele din orasul Shenzhen, i-a nemultumit pe locuitorii provinciei Guangdong, care s-au coalizat pentru a le sustine. Ofiteri de la Siguranta Publica au adus cu forta pe strazi circa 100 de prostituate impreuna cu citiva dintre clientii lor. Cu miinile legate si purtind uniforme galbene de inchisoare, acestea au atras atentia si curiozitatea unei mari multimi de spectatori. Desi femeile au incercat sa-si ascunda fata cu masti chirurgicale, nu a fost suficient pentru a le proteja identitatea, pentru ca politia a dat in vileag numele, data nasterii si orasul natal pentru fiecare dintre ele cind le-au condamnat public la 15 zile cu inchisoarea. Avocati, profesori si Federatia Tuturor Femeilor din China spun ca politia a mers prea departe, incalcind drepturile omului. Umilirea publica poate inspaiminta oamenii, dar nu este o metoda corecta de solutionare a problemei. (S.M.)


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.