Aproape jumatate dintre sefii Parchetului de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie risca sa fie trimisi la Parchetele judetene.

40 la suta din numarul de posturi la Parchetul de pe linga Inalta Curte de Casatie si Justitie sint functii de conducere, fapt care, potrivit procurorului general al Romaniei, Laura Codruta Kövesi (foto), ar explica pasivitatea si ineficienta institutiei. Aceasta a dat ca exemplu Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica a Parchetului General, unde, in ultimul an, cei 53 de procurori au lucrat in medie de sub un rechizitoriu fiecare. Procurorul-sef a spus ca va injumatati functiile de conducere si numarul de servicii din cadrul Parchetului General.

Kövesi a mai afirmat ca personalul astfel disponibilizat va fi trimis la Parchetele judetene, unde sint neocupate peste 500 de posturi si sint situatii in care un procuror lucreaza si la cite 1.000 de rechizitorii. O alta masura a procurorului general vizeaza si restructurarea Parchetului prin reducerea numarului de sectii de la noua la cinci.