Compania Vodafone intentioneaza sa investeasca intr-o retea fixa de telecomunicatii in Romania, pentru a oferi servicii de transmisie de date, a declarat ieri, la Londra, Paul Donovan, director pentru pietele emergente al grupului britanic de telecomunicatii, citat de Reuters. Grupul intentioneaza sa incheie parteneriate cu firme locale de telecomunicatii prin linii fixe din pietele emergente, pentru a oferi servicii complete de telecomunicatii, dar va investi si in retele proprii in tari ca Romania, unde este dificil sa gaseasca parteneri, a mai spus Donovan.

Directorul general al Vodafone Romania, Liliana Solomon, a declarat ca firma a obtinut in primul semestru al anului fiscal 2006/2007 venituri de 56 de milioane de dolari din alte servicii decit cele de voce, fata de 34 milioane de dolari in perioada similara a anului fiscal precedent.

Potrivit MEDIAFAX, Vodafone avea in Romania, la finele lunii septembrie, 7,15 milioane de clienti, din care 2,4 milioane pe baza de abonament si 4,75 milioane cu cartele preplatite.