O comisie parlamentara si-a dat acordul pentru despagubirea celor care si-au depus banii la CEC pentru masina inainte de 1989.

Deputatii din Comisia juridica au aprobat despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC
O comisie parlamentara si-a dat acordul pentru despagubirea celor care si-au depus banii la CEC pentru masina inainte de 1989.

Deputatii din Comisia juridica au aprobat despagubirea persoanelor fizice care au constituit depozite la CEC in vederea achizitionarii de autoturisme Dacia, cu amendamentul ca despagubirile nu se vor acorda din banii obtinuti din privatizarea CEC, ci vor consta in acordarea de titluri de stat. Deputatul PC Nicolae Popa, unul dintre initiatorii propunerii legislative, a precizat ca aceasta a fost respinsa de Senat doar la un vot diferenta, dar si-a exprimat speranta ca va reusi sa obtina aprobarea Camerei Deputatilor, in calitate de Camera decizionala. Popa a aratat ca, la nivelul Camerei, propunerea a obtinut aviz favorabil din partea Comisiei de buget-finante, fiind aprobata si de catre Comisia juridica, care a fost sesizata pe fond. El a precizat ca cele doua comisii vor face un raport comun, in conditiile in care pre-rapoartele sunt favorabile. Propunerea legislativa prevede ca persoanele fizice care au depus la CEC, pana la data de 1 noiembrie 1990, diverse sume de bani in vederea achizitionarii de autoturisme Dacia, au dreptul la despagubiri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.