Tribunalul Sportiv de la Lausanne a lasat Poli Timisoara doar cu mostenirea de la Fulgerul Bragadiru. Acuzat de spalare de bani, evaziune fiscala si constituire de grup infractional organi-zat in dosarul RAFO, Marian Iancu are acum probleme si cu incalcarea drepturilor de autor. Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis sa oblige clubul lui Marian Iancu sa plateasca o amenda de 90.000 de euro catre FCU Politehnica Timisoara drept compensatie pentru violarea folosirii numelui, a culorilor, a imnului, a istoriei si a logoului si sa revina de urgenta la vechea denumire FC Politehnica AEK Timisoara sau sa-si schimbe denumirea cu acordul FRF, continuatoarea clubului Fulgerul Bragadiru. De asemenea, TAS a mai decis sa se plateasca 5.000 de euro pentru fiecare meci oficial jucat incepind cu 5 decembrie 2006 si pina cind sint puse in practica deciziile. Totodata, costurile procesului, necuantificate inca, vor trebui decontate tot de Marian Iancu.

Atac la Zambon

Adevarata Poli Timisoara activeaza in prezent in liga a treia si se afla in proprietatea italianului Claudio Zambon inca din 2000.

In ciuda sentintei date de o instanta internationala, Marian Iancu a declarat ca sentinta nu se refera la societatea pe care o administreaza, ci la o firma care nu mai functioneaza, desi el insusi a contestat decizia la TAS. ĄZambon vrea de la noi doar bani. Daca detinea palmaresul asa cum se lauda, ne intelegeam. Palmaresul e la noi si vom anunta si TAS, care a luat in considerare doar hirtiile lui Zambon", a mai spus Iancu, care l-a acuzat pe Zambon ca este un Ątraficant de carne vie", declarat persona nongrata chiar de FRF.

Rezident in Romania, Zambon este un impatimit al jocurilor de noroc. ĄProvin dintr-o familie instarita, in care jocurile de noroc au fost o traditie. De mic am invatat sa joc pocher de la tata si de la cumnatul lui. La 19 ani, am bagat in buzunar primul meu cistig mai consistent: 25.000 de dolari. Cel mai mare cistig din jocurile de carti l-am obtinut in 1993. Atunci am dat lovitura. Intr-o singura seara, am cistigat 300.000 DM", declara Zambon, care a recunoscut ca a cistigat chiar si fotbalisti la masa de joc.