Finantatorul Stelei a anuntat ca va premia din nou echipele care o vor invinge pe Dinamo, desi acest lucru este interzis de regulament, sanctiunea mergind pina la penalizarea formatiei sale cu noua puncte.

Un sondaj Gallup a relevat faptul ca echipa anarhistilor din Romania l-ar vota pe Gigi Becali sa faca schimb de tricouri cu Traian Basescu la Cotroceni. Finantatorul Stelei a prins pasa din zbor si, dupa citeva un-doi-uri cu consilierii, a facut un stop pe piept si a iesit la presing pentru a le face pe plac electorilor care nu iubesc defel regulile. Cu echipa deja calificata in primavara europeana, dar cu un decalaj de 11 puncte fata de Dinamo in campionatul intern, finantatorul Stelei a dat din nou cu flit regulamentelor FRF, anuntind ca isi antreneaza sacosa pentru adversarii rivalilor din Stefan cel Mare. Inainte de meciul cu Lyon din Liga Campionilor, Becali a declarat ca pe viitor echipele care vor invinge Dinamo vor cistiga foarte multi bani din partea sa. Nu a precizat daca vor exista bonusuri pentru fotbalistii care stiu sa recite frumos Crezul. „Din retur, o sa ma implic eu ca lumea. Toate echipele care bat pe Dinamo vor cistiga mult de tot", a tunat latifundiarul, ignorind faptul ca premierile ar putea ajunge, sub forma de amenzi, la FRF. Comitetul Executiv al forului condus de Mircea Sandu a decis in aceasta vara, dupa sprinturile lui Gigi Becali cu sacosa de dolari in Maybach dupa autocarul cu fotbalisti bistriteni, ca gruparile care stimuleaza financiar adversarele contracandidatelor sa fie suspendate, amendate sau depunctate. „Echipele risca suspendarea de la un an la doi ani, penalitate pecuniara, sau ar putea fi depunctate de la 3 la 9 puncte", a anuntat atunci Nasul, nici un oficial nefiind prins de atunci cu mita-n sac.

In editia trecuta de campionat, in afara banilor promisi bistritenilor, Farul Constanta a beneficiat de „generozitatea" lui Becali pentru remiza obtinuta in Giulesti. De asemenea, Becali a anuntat apoi ca ii va motiva cu cite 5.000 de dolari pe jucatorii Sportului Studentesc, care au pierdut insa jocul din Giulesti. In schimb, componentii echipei Jiul Petrosani au incurcat in ultima etapa pe Rapid, recompensa totala promisa de finantatorul stelist fiind de 100.000 de euro.

Se teme de „ciini"

Rival cu Dinamo in Liga lui Mitica, Becali ar vrea sa evite o confruntare cu „ciinii" in Cupa UEFA. „Nu vreau sa ne intilnim cu Dinamo. Cind ne-am intilnit cu Rapid am trait cele mai mari emotii din viata mea. Una e sa te elimine o echipa straina si alta sa te elimine o echipa romaneasca, e mult mai mare rusinea. E posibil orice la fotbal si nu vreau sa mai traiesc acele clipe. O finala Steaua-Dinamo ar fi de infarct. Ma lasasem de fumat si dupa meciul cu Rapid mi-am aprins o tigara, eram prea incarcat", a spus Becali, care si-ar dori ca Borcea, care „nu e baiat rau, dar nu prea il ajuta mintea", sa asculte imnul Ligii Campionilor tot pe stadionul din Ghencea.

Alte cluburi, aceleasi practice In urma cu o luna, atacantul iesean Ionut Bilba dezvaluia jurnalistilor de la „Ieseanul", deghizati in impresari, ca jucatorii echipei din Copou au primit cite 2.000 de euro din partea echipei Dinamo, pentru egalul reusit in meciul cu Steaua (1-1). El a dezvaluit si ca, in editia trecuta de campionat, echipa ieseana a primit bani din partea Stelei pentru rezultatul bun obtinut in meciul cu Dinamo. Ulterior, Bilba a retractat cele spuse, declarind ca le-a facut jocul jurnalistilor, dar FRF a decis in ultima sedinta de Comitet Executiv, desfasurata la Piatra Neamt, sa deschida o ancheta in acest caz. Nagy vrea scuze de la Becali Arbitrul asistent clujean Miklos Nagy a declarat ca il va actiona in instanta pe finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, pentru acuzatiile si jignirile pe care acesta i le-a adus dupa meciul cu Dinamo. „Am toate declaratiile date de Becali la televiziuni, pe DVD-uri, si toate ziarele in care au aparut declaratiile sale. Il voi actiona in instanta. Voi solicita daune morale", a spus Nagy, care este dispus sa renunte la proces daca finantatorul Stelei cere scuze public. Becali l-a numit pe clujean „ungur nenorocit", „bozgor care fura" si l-a acuzat ca face jocurile CFR Cluj.