Presedintele Comisiei Europene pune capat speculatiilor conform carora portofoliul comisarului roman ar putea fi extins.

José Manuel Durão Barroso, presedintele Comisiei Europene, a trimis o scrisoare Parlamentului European prin care asigura Legislativul ca Leonard Orban, comisarul roman, se va ocupa de multilingvism si dialog cultural, a informat corespondentul Realitatea TV de la Bruxelles. Barroso raspunde astfel cererii Parlamentului de a clarifica portofoliul lui Orban si de a-l delimita de cel al comisarului pentru Cultura, Jan Figel, inaintea votului din plen pentru aprobarea comisarului roman.

Scrisoarea lui Barroso pune astfel capat si speculatiilor conform carora portofoliul lui Orban ar putea fi extins, pentru a include problema minoritatilor, asa cum cerusera socialistii europeni.

Surse din Comisia Europeana ne asigurasera, de altfel, ca o astfel de extindere a mandatului lui Orban ar fi imposibila, din cauza sensibilitatilor politice pe care le-ar trezi un astfel de portofoliu. In scrisoarea sa, Barroso arata ca dialogul intercultural nu poate fi separat de multilingvism, caci fara cunoasterea altor limbi nu se poate vorbi despre dialog intre culturi.