800 de copii defavorizati vor fi ajutati cu banii obtinuti la o licitatie de brazi artificiali, organizata de asociatia „Salvati Copiii".

Festivalul brazilor de Craciun de marti seara a adus organizatiei „Salvati Copiii" 328.000 de euro in cadrul unei licitatii cu 17 braduti expusi la hotelul Marriott din Capitala. Printre creatorii pomilor de iarna se numara Ingrid Vlasov, Rita Muresan, Wilhelmina Arz, Agnes Toma si Razvan Ciobanu, companii precum Ericsson Communications, dar si firme ca Togo Design, Oxette sau revista „Beau Monde" ori fundatia Junior Achivement, informeaza NewsIn.

Ingeri si diamante

Adjudecarea pomilor de iarna a adus 270.000 de euro, restul provenind din sponsorizari si din bilete de tombola. Cel mai disputat brad a fost realizat de firma Togo Design (36.000 de euro), dar nici pomul voluntarilor si al juniorilor de la „Salvati Copiii" nu a fost mai prejos, acesta obtinind 35.000 de euro oferiti de Bogdan Enoiu, directorul agentiei McCann Erickson. Formele de ingeri sau taieturile de croitorie au fost materializate de imaginatia designerilor in perle, cristale Swarovski, argint, dantela, puf sau sticla. Licitatia a avut parte de un public select, printre cei 250 de participanti numarindu-se Mihaela Radulescu, Ilie Nastase si Florin Chilian. Gazda serii a fost realizatorul de emisiuni tv Andi Moisescu.

Corn si lapte ONG-ist

„Particip la aceasta licitatie de patru ani. E minunat sa poti oferi, prin ceea ce faci, un dar de Craciun unor copii care au o viata destul de grea", a declarat pentru NewsIn designerul Wilhelmina Arz, creatoarea unui brad de 15.000 de euro. Din fondurile obtinute, organizatia „Salvati Copiii" va cumpara haine, rechizite si produse alimentare pentru 800 de copii defavorizati cu virste intre 7 si 18 ani. O alta parte din bani vor fi investiti in programe educationale speciale, dar si in haine si obiecte de uz caznic pentru familiile acestora, conform Gabrielei Alexandrescu, director executiv al organizatiei „Salvati Copiii".