Primaria Capitalei va improviza „Revelionul Integrarii", pentru ca nu mai are timp sa organizeze unul ca la carte.

Adriean Videanu, primarul general al Capitalei, vrea sa numere ultimele secunde ale acestui an impreuna cu presedintele Traian Basescu si cu MediaPRO. „Am apelat la cei care, traditional, organizau evenimentele, e vorba despre Primaria Capitalei si grupul MediaPRO, sa incercam sa gasim un moment comun in organizarea celor doua Revelioane, astfel incit sa marcam evenimentul intrarii Romaniei in UE", a declarat Adriean Videanu.

Pe de alta parte, reprezentantii MediaPRO sustin ca nu stiu nimic de un astfel de „moment". „Noi vom avea Revelionul nostru in Piata Revolutiei. Nu avem nimic organizat impreuna cu municipalitatea, nici macar nu am discutat despre asa ceva", sustine Maria Apostol, PR MediaPRO.

Program facut pe fuga

Pentru ca nu mai au timp sa faca licitatie, pentru a angaja o firma specializata care sa organizeze spectacolul din noaptea trecerii dintre ani, municipalitatea va organiza acest eveniment impreuna cu ArCuB. „Intr-o saptamina o sa prezentam, impreuna cu ArCuB, un program al Revelionului 2006-2007, ce va avea loc in Piata Universitatii", a declarat Videanu.

Numai ca, potrivit secretarului ArCuB, Cristiana Gavrila, institutia partenera a primariei nu are nici un proiect in lucru. Municipalitatea a primit, de mai bine de o luna, 3,5 milioane de euro de la Guvern pentru organizarea Revelionului.

Contestatie

„Am vrut sa organizam o selectie de oferte, la care am invitat trei firme. Nu s-a mai putut face acest lucru din cauza ca una dintre firme a depus contestatie referitor la procedura de organizare a licitatiei", a explicat Videanu situatia in care a ajuns. „Am contestat caietul de sarcini pe motiv ca avea clauze neconcurentiale si absurde. De exemplu, trebuia sa fi avut trei contracte similiare, in valoare de cel putin doua milioane de euro, in ultimii trei ani. Nici o firma romaneasca din acest domeniu nu a avut asa ceva", ne-a declarat Misu Cernea, reprezentantul firmei Sfinx Experience, care a participat la selectia de oferte.

Potrivit acestuia, pentru organizarea unor asemenea evenimente se percep tarife de maximum 40.000 de euro pe contract. Reprezentantii Directiei de Achizitii Publice din cadrul Primariei Capitalei au refuzat sa comenteze, pe motiv ca „contestatia depusa de firma Sfinx Experience este confidentiala".

Tariceanu si Basescu fac chefuri separate

Presedintele Traian Basescu va intimpina noul an in Piata Universitatii, in timp ce premierul Calin Popescu Tariceanu va fi in Piata Constitutiei. Dupa ce va sarbatori „Revelionul Integrarii Europene" in Bucuresti, premierul ar urma sa se deplaseze impreuna cu membrii Guvernului la Sibiu, la festivitatile ce vor marca statutul de Capitala culturala europeana pe care acest oras il va avea anul viitor.