Iustin Covei, Ącopilul-problema" al Craiovei, a tinut sa incheie anul asa cum l-a inceput, adica cu vizite la politie.

Daca dupa fapta din ianuarie 2006 fiul judecatorului Marin Covei de la Curtea de Apel Craiova a fost cercetat pentru ca ar fi injunghiat o fata in fund, de data aceasta Covei jr. a dat cu subsemnatul in fata agentilor de circulatie dupa ce s-a rasturnat cu masina, un Peugeot 206, in centrul orasului. ĄCauza producerii accidentului a fost neadaptarea vitezei la conditiile de drum. Iustin Covei a primit o penalizare de 3 puncte amenda, adica 990.000 de lei si trei puncte la cazierul rutier. Soferul invoca faptul ca de pe o strada alaturata i-a iesit in fata un alt autoturism si, tragind de volan stinga pentru a evita impactul, a acrosat bordura si s-a rasturnat", a declarat inspectorul principal Emil Zuican, seful Biroului Politiei Rutiere Dolj.

Politistii spun ca nu s-a stabilit viteza cu care circula masina pentru ca expertiza se face doar in cazul in care rezulta victime. La spital, medicii au stabilit ca nu prezinta leziuni grave, iar la testare a rezultat ca nu consumase bauturi alcoolice. Vizita la Politia Rutiera a fost una cu scandal, reporterii care incercau sa treaca de portile institutiei fiind agresati de doi prieteni ai lui Iustin Covei, care au fost sanctionati cu amenda.

Iustin Covei, care este si nepotul lui Gheorghe Covei, procuror la Parchetul de pe linga Curtea de Apel Craiova, are la activ sapte dosare penale. In ultimii trei ani, el a fost cercetat pentru mai multe infractiuni, printre care conducerea unui autoturism fara permis de conducere si lovirea unui politist.