Echipa lui bush se micsoreaza. Dupa Rumsfeld, Bush ii pierde pe Bolton, ambasadorul american la Natiunile Unite, si pe Stephen Cambone, seful serviciilor militare. Cind a inteles ca nu are nici o sansa sa fie confirmat de noul Senat,


Echipa lui bush se micsoreaza. Dupa Rumsfeld, Bush ii pierde pe Bolton, ambasadorul american la Natiunile Unite, si pe Stephen Cambone, seful serviciilor militare. Cind a inteles ca nu are nici o sansa sa fie confirmat de noul Senat, John Bolton (foto) a decis sa plece singur. Intr-o scrisoare trimisa presedintelui Bush, Bolton scrie ca "dupa evaluari atente, am conchis ca serviciile mele in administratia dumneavoastra trebuie sa se incheie o data cu acest mandat". Dar "mandatul" la care se refera Bolton este numirea sa provizorie de catre presedintele american, fara acordul actualului Senat, care este majoritar republican. Potrivit legii, mandatul expira in momentul in care noul Senat se reuneste, adica peste citeva saptamini. In discursul de multumire pentru serviciile prestate, Bush a subliniat ca "o mina de senatori" nu a "inteles" calitatile exceptionale cu care este dotat Bolton. Kofi Annan insa, care va fi inlocuit in ianuarie de coreeanul Ban Ki-moon, si-a calibrat discursul in asa fel incit sa nu faca elogii la adresa lui Bolton.

Un alt personaj care pleaca din echipa lui Bush este Stephen Cambone, cel numit de Rumsfeld sa "interpreteze" rapoartele serviciilor secrete, care erau prea ezitante in a indica "pericolul iminent" al armelor de distrugere in masa ale lui Saddam.

Siitii cer arme americanilor

Valul de atentate antisiite de la Bagdad continua, iar liderul siit Abdel Aziz Hakim cere Statelor Unite arme pentru a combate terorismul. Aflat la Washington, seful principalului partid siit din Irak, Consiliul Suprem al Revolutiei Islamice in Irak, formatiune apropiata Teheranului, s-a declarat impotriva unei retrageri imediate a trupelor americane. Dupa ce s-a vazut cu Condoleezza Rice si cu presedintele Bush, Hakim a lansat un apel pentru ca Bagdadul sa stabileasca acorduri cu vecinii din regiune. "Refuzam sa transformam Irakul intr-o baza de unde sa fie agresati vecinii nostri", a spus Hakim.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.