Ungaria va deschide partial piata muncii pentru romani si bulgari, pentru a acoperi deficitul de forta de munca din anumite domenii, relateaza presa ungara. Ministerul Muncii de la Budapesta a redactat o lista cu domeniile in care exista in total int
Ungaria va deschide partial piata muncii pentru romani si bulgari, pentru a acoperi deficitul de forta de munca din anumite domenii, relateaza presa ungara. Ministerul Muncii de la Budapesta a redactat o lista cu domeniile in care exista in total intre 30.000 si 50.000 de posturi vacante, in ciuda nivelului ridicat al somajului din aceasta tara. Aproape jumatate dintre companiile ungare se confrunta cu lipsa de mina de lucru. Unele firme sau spitale din nordul tarii ar fi nevoite sa isi inceteze activitatea in lipsa angajatilor slovaci, care fac naveta. Exista cerere de forta de munca in industria textila, industria alimentara, in constructii, in domeniul medical, in inginerie mecanica, electronica si in IT. Guvernul ungar urmeaza sa adopte decizia deschiderii partiale a pietei muncii la sfirsitul acestei luni.

Grecia ne primeste

De asemenea, Grecia a anuntat, luni, ca va deschide piata muncii pentru romani si bulgari, de la 1 ianuarie 2007, mentinind doar restrictii temporare asupra posturilor din administratia publica.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.