Organizatia profesionala de profil vrea sa stopeze intermedierea fortei de munca.

Asistentii medicali din Romania, care au actele de studii in conformitate cu prevederile Uniunii Europene, ar putea primi recunoasterea oficiala de la Mi
Organizatia profesionala de profil vrea sa stopeze intermedierea fortei de munca.

Asistentii medicali din Romania, care au actele de studii in conformitate cu prevederile Uniunii Europene, ar putea primi recunoasterea oficiala de la Ministerul Sanatatii din Italia si isi vor putea exercita profesia in acea tara, potrivit unei propuneri legislative a guvernului de la Roma. Ordinul Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania (OAMMR) a anuntat ieri ca Gennaro Rocco, reprezentantul organizatiei profesionale din Italia (IPASVI) in cadrul Federatiei, a inaintat, impreuna cu Ministerul Sanatatii, o initiativa legislativa catre guvernul de la Roma prin care asistentii medicali din Romania cu actele de studii in conformitate cu prevederile Uniunii Europene vor primi recunoasterea oficiala de la Ministerul Sanatatii din Italia.

Fara diplome sechestrate

Diplomele si toate actele in original nu vor ramine la firmele de intermediere, ca pina acum, ci la Ministerul italian al Sanatatii, iar asistentii isi vor putea recupera actele in momentul in care le expira contractele si parasesc Italia, se spune in propunerea legislativa. Ordinul Asistentilor Medicali a mai anuntat ca reprezentantii organizatiei au discutat despre stoparea intermedierii contractelor de munca pentru asistentii medicali impreuna cu reprezentanti ai Federatiei Europene a Organizatiilor de Reglementare in profesia de asistent medical (FEPI).

Fara diplome false

Pe de alta parte, deoarece italienii s-au confruntat cu numeroase cazuri de diplome de studii false venite din Romania, au solicitat ajutorul OAMMR, iar organizatia profesionala din Romania a decis ca adeverintele de malpraxis sa fie eliberate numai pe baza actelor de studii originale, adica diploma de absolvire si foaia matricola.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.