Rapid s-a indepartat de Steaua si de locul doi dupa remiza, 1-1, cu Pandurii.

Luna cadourilor se lasa cu surprize la Rapid. Tot mai nemultumit de parcursul giulestenilor, care, pe finalul sezonului, au reusit sa se indeparteze de principalele doua obiective, patronul George Copos asteapta pauza competitionala pentru a trece la represalii. „Avem nevoie de hotariri luate cu mintea, dar sa treaca ultima etapa si va promit ca vom lua decizii in consecinta. Cine a gresit va plati", a declarat Copos dupa remiza inregistrata de giulesteni in fata Pandurilor Tirgu-Jiu. Formatia antrenata de Eugen Neagoe i-a adus Rapidului un „prejudiciu" de patru puncte in actualul sezon, dupa ce a terminat neinvinsa atit partida din tur, cit si pe cea din retur. Duminica seara, elevii lui Razvan Lucescu si-au jucat din nou rolul preferat. Au controlat meciul de la un capat la altul, excesul de ratari fiind tratat superficial printr-un gol al lui Griffiths (‘62), care a indus senzatia de relaxare. Ultimul minut de prelungire a readus agonia in Giulesti, Vintilescu marcind dintr-o pozitie de ofsaid nesemnalizata de tusierul Dragos Iliescu.

Lucescu jr., nervos la final

„Asta e Rapidul. Creeaza foarte multe situatii de gol, dar si rateaza foarte multe. Se joaca, poate, si sub o presiune mare. Toata lumea e innebunita sa marcheze cit mai repede si sa inchida jocul. Am controlat meciul in totalitate si trebuia sa cistigam. Dar, asa cum numai noi putem, am reusit sa nu o facem. Pandurii au reusit sa marcheze la primul lor sut pe spatiul portii si asta inseamna ca noi sintem vinovati. Cred ca, daca erau altii in locul nostru, acum acest arbitru (n.r. - Teodor Craciunescu) nu mai exista, dar nu vreau sa comentez mai mult", a rabufnit antrenorul Razvan Lucescu la sfirsitul meciului.

Protestele fanilor

Dincolo de problemele de arbitraj - „este vorba despre acelasi asistent ca si in partida din tur, de la Tirgu-Jiu, unde am fost dezavantajati total de catre domnul Iliescu", spune presedintele Constantin Zotta -, Rapidul a reusit sa stirneasca nemultumirea propriilor fani, care i-au cerut lui George Copos sa nu le mai plateasca primele fotbalistilor si sa renunte la jucatori precum Danut Perja sau Nicolae Constantin. „Nu sint eu antrenorul ca sa iau decizii in legatura cu jucatorii. Stau eu cumva pe banca?", le-a raspuns, nervos, George Copos , completind in fata presei: „Sint extrem de dezamagit de acest rezultat pentru ca sintem o formatie care se bate pentru locul doi, ca sa prindem cupele europene, precum si de faptul ca s-au investit foarte multi bani la echipa. Oamenii care au protestat dupa acest meci au dreptate. Avem nevoie de oameni cu minte la Rapid. Este pacat pentru ca jucam atit de slab. Inteleg nemultumirea suporterilor".