Citeva fonduri de investitii internationale si-au exprimat intentia de a cumpara viitoarele actiuni ale Fondului Proprietatea.

„Mi-a redat increderea si optimismul", isi marturiseste presedintele Fondului Proprietatea (FP), Alexandru Paunescu, impresiile cu care s-a intors de la Praga. Acesta s-a intilnit saptamina trecu-ta, in capitala Cehiei, cu reprezentantii a 12 fonduri internationale de investitii, dintre care o buna parte de prima marime.

„Am avut intilniri cu fiecare dintre reprezentantii a 12 mari investitori internationali, printre care fonduri de investitii, banci, fonduri de hedging, si toti au afirmat ca asteapta momentul listarii Fondului Proprietatea la bursa pentru a investi in actiuni", a declarat ieri pentru NewsIn Alexandru Paunescu. Citeva dintre fondurile care si-au exprimat acest interes sint Fidelity Investments, Hansa Investments Fund, Farelon&Son si Alpha Finance, spune Paunescu.

Presedintele FP le-a recomandat potentialilor investitori sa aiba rabdare pina anul viitor, cind se asteapta listarea FP la bursa - cel mai probabil in a doua jumatate a anului. Cristina Stihi, director de comunicare al FP, spune ca totusi interesul imediat al institutiei il reprezinta „alegerea managerului de fond si listarea FP".