Studentii clujeni acuza conducerea UBB ca ii monteaza impotriva profesorilor si, in replica, string semnaturi de sustinere a acestora.

Conflictul dintre studentii clujeni si conducerea Universitatii „Babes-Bolyai" se adinceste. Reprezentanti ai studentilor de la Filosofie spun ca li s-a sugerat sa stringa semnaturi pentru a se vedea daca profesorul Aurel Codoban, care acuza managementul UBB ca practica „sistemul iobagi pe mosie", mai este sau nu dorit de studenti. „Am aflat si eu acest lucru, de la studenti. De ceva vreme, intreaga catedra de filosofie este criticata, prin comunicate, in Buletinul Informativ al UBB", afirma profesorul Codoban.

Protest oficial

Studentii au redactat in schimb un protest, semnat deja de 100 de tineri, prin care denunta „campania de defaimare a Departamentului de filosofie si a intregului colectiv al catedrei de filosofie sistematica, lansata in Buletinul Informativ al UBB (din 30.10.2006 si 02.11.2006); acuzele neintemeiate si inacceptabile la adresa prof. univ. dr. Aurel Codoban ale Biroului de presa al UBB; sugestiile manipulative adresate sefilor de an in vederea adunarii de semnaturi (care nu au nimic de a face cu atit de necesarele evaluari anuale oficiale) cu privire la statutul prof. univ. dr. Aurel Codoban in aceasta institutie".

Inceputul: „Echinox"

Un student spune ca a semnat protestul „pentru ca cei de la conducere incearca sa ii denigreze pe cei care au curajul sa spuna lucrurilor pe nume".

„Totul se face la nivel de zvonistica, nimeni nu isi asuma atacurile, iar pe noi asta ne afecteaza", considera un student doctorand la Filosofie. Tinerii recunosc ca toata povestea s-a complicat de la dezbaterea revistei „Echinox", unde profesorul Codoban a tinut partea celor de la Litere, care criticasera calitatea invatamintului la UBB.

Conducerea UBB nu a dorit sa faca nici o precizare referitoare la situatia de la catedra de filosofie, pina cind nu va fi prezentat oficial protestul si nu va verifica informatiile conform carora stringerea de semnaturi pro sau contra Codoban le-ar fi fost sugerata tineritlor. Prefectul studentilor, Andrei Ciubuc, cel care realizeaza legatura intre studenti si conducerea UBB, nu a putut fi contactat.