Ministerul Apararii va anunta saptamina aceasta firma care a cistigat licitatia pentru furnizarea a sapte aeronave de transport, un contract de 220 de milioane de euro.

Ministerul Apararii Nationale s-a angajat la Summitul NATO de la Riga sa-si transporte trupele nu in teatrele de razboi, ci in zonele de conflict propriu-zise, unde momentan depindem de aliati. Una dintre cele doua firme concurente, Alenia Aeronautica, a anuntat in presa italiana ca, in scurt timp, va semna un contract cu MApN, in baza caruia va furniza Armatei romane sapte avioane de transport model C-27J. Cealalta firma concurenta, parte a concernului EADS, s-a oferit sa ne furnizeze noul aparat C-295. Noile avioane militare de transport scurt-mediu curier vor inlocui AN-urile 24 si 26, care nu se incadreaza in cerintele NATO.

Purtatorul de cuvint al MApN, Cristina Dumitrescu, ne-a declarat ca ministerul a organizat licitatie publica, anuntul a fost publicat in Monitorul Oficial si ca firmele participante sint Alenia Aeronautica (parte a grupului italian Finmeccanica) si EADS Casa (Spania). „Procedura competitiva este aproape de finalizare. In momentul in care se va incheia, vom anunta rezultatul", a mai precizat purtatorul de cuvint al MApN.