Principalul punct de atractie al zilei la Alba-Iulia nu l-a constituit manifestarile dedicate Zilei Nationale, ci trenul special de lux destinat transportului parlamentarilor in orasul Marii Unirii.

Radu Berceanu a invitat parlamentarii care doreau sa mearga la Alba-Iulia, sa calatoreasca cu vagoanele „business class" ale CFR, care vor intra in circulatie peste doua saptamini. Pentru cele 120 de locuri disponibile s-au „inscris" doi deputati PNL, patru deputati PD si 20 de senatori si deputati PRM. Nevrind sa se spuna ca merg in trenul „peremist", liberalii si democratii nu s-au mai prezentat la imbarcare, ieri-dimineata la ora 3.00 la peronul 14 din Gara de Nord.

Am intilnit peremisti fericiti

C.V. Tudor si suita lui s-au aratat extrem de incintati de conditiile de calatorie. Garnitura „minune" - in fapt vagoane vechi reconditionate - are in dotare monitoare cu diagonala de 51 cm, monitoare montate in spatarele scaunelor, modul pentru casti cu patru canale audio, instalatii de climatizare si usi culisante duble. Vagoanele sint echipate cu fotolii din piele si au propriul bar, cu frigider, cuptor cu microunde si expresor de cafea, aer conditionat. Pe parcursul celor cinci ore petrecute in tren, parlamentarii PRM au incercat intreaga gama de facilitati ale trenului si au fost rasfatati cu sandvisuri, apa minerala si cafea.

Fara incidente electorale

La Alba-Iulia, la nivel inalt, a fost prezent doar al patrulea om din stat, presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu. De altfel, singurul discurs oficial a fost rostit de catre arhiepiscopul ortodox al Alba-Iuliei, IPS Andrei. Mii de oameni s-au inghesuit, pe Platoul Romanilor, sa prinda o portie din cele peste 10.000 de sarmale, 5.000 de costita si tot atitea mii de pahare cu vin, oferite gratuit de autoritatile locale.

Despre acelasi subiect:

Ziua Nationala: fasole cu costita si tanchete cu botosei

Spectacol de sunet, culoare si miros, de Ziua Nationala

Vadim a avut un tren numai al lui