Efectele campaniei „S-o facem legal" prin care incerca sa-i invete pe elevi sa-si plateasca impozitele cind vor fi mari, il urmaresc pe presedintele ANAF, Sebastian Bodu, si la intilnirile cu tinerii din propriul partid.

Presedintele ANAF, Sebastian Bodu, s-a prezentat relaxat, joi seara, la o manifestare organizata de studentii democrati sub numele „Ceai cu aroma democrata". Una dintre primele intrebari la care acesta a trebuit sa raspunda a fost, inevitabil, despre controversata campanie „S-o facem legal". Campania initiata recent de ANAF, isi propunea sa-i convinga pe elevi ca e bine sa-si plateasca taxele si impozitele catre stat atunci cind vor deveni maturi.

Bodu s-a aratat destul de nemultumit de reactiile aparute in presa si in societatea civila in legatura cu aceasta campanie de constientizare a tinerilor. Insa cel mai mirat s-a aratat Bodu de reactia asociatiei pentru drepturile minoritatilor sexuale, ACCEPT. „Probabil ca ar fi trebuit sa numim aceasta campanie «S-o facem legal pe la spate»", si-a dat cu parerea presedintele ANAF despre cum ar fi putut ocoli criticile acestei asociatii.

Odata terminat subiectul acesta, Bodu le-a povestit studentilor pedisti despre faptul ca nu era cel mai sclipitor elev din liceu, ca nu se prea pricepe la matematica si ca de-abia in facultate a prins gustul scolii, fiind atras de stiintele juridice. Mai multe amanunte nu a dat despre viata s-a particulara de frica presei, insa i-a invitat pe colegii sai mai tineri de partid la „o discutie particulara" pe aceasta tema.

Videanu, cartoforul fotbalist

Inaintea lui Sebastian Bodu, studentilor democrati le-a vorbit si presedintele executiv al PD, Adriean Videanu. Acesta a petrecut doar jumatate de ora la intilnire, deoarece s-a grabit sa plece la receptia organizata la Cotroceni. Videanu le-a povestit tinerilor democrati ca atunci cind era de virsta lor facea foarte mult sport: volei in divizia B si fotbal in lotul national de juniori. Intre timp juca si pocher, de care insa s-a lasat „prin ’87".