Pina la sfirsitul anului viitor, 80% dintre arterele administrate de Primaria Capitalei vor fi modernizate in favoarea mijloacelor de transport in comun.

50 de artere principale de circulatie din Bucuresti vor intra in reparatii in 2007. „Vom accelera lucrarile la Pasajul Basarab si vom incepe noi santiere in zonele Piata Eroii Revolutiei, Doamna Ghica, Soseaua Oltenitei, Colentina, Calea Mosilor", a declarat Adriean Videanu, primarul general al Capitalei. Conform programului de lucrari anuntat de Administratia Strazilor, pina la sfirsitul lui noiembrie 2007, arterele Tudor Vladimirescu, Calea Giulesti, Polona, Escalei, Alecu Russo, Soseaua Bucuresti-Magurele, Iancu de Hunedoara si Viitorului vor fi modernizate.

„Vom lua in calcul crearea de culoare speciale pentru mijloacele de transport in comun. In urmatorii doi ani, Primaria Capitalei va acorda prioritate totala proiectelor de transport in comun, in detrimentul celui individual", a precizat primarul general. De asemenea, potrivit lui Videanu, metroul va deveni cel mai eficient si mai important mod de a circula prin Bucuresti.