Prima etapa a returului Ligii I a inceput ieri si se va incheia luni. Poli Timisoara se afla la trei puncte de locurile de Cupa UEFA, iar azi joaca pe terenul Stelei.

O etapa diluata pe patru zile marcheaza intrarea in iarna calendaristica, in care echipele din prima liga se incalzesc in meciurile din competitia interna. Deplasarile externe ale Stelei si ale lui Dinamo, la Lyon si Londra, sint doar excursii pentru alegerea cadourilor de Craciun, acestea rezolvindu-si pentru moment problemele cu Europa.

Precedent insingerat

Marile batalii se dau acasa, iar derby-ul primei runde a returului se disputa in Ghencea, intre Steaua si Poli Timisoara, ocupantele locurilor 2 si 5 din clasament. Meciul se anunta foarte incins si din perspectiva suporterilor, in tur, in Banat, cinci stelisti ajungind la spital injunghiati si, in plus, Timisoara este singurul oras din Romania in care fanii Stelei nu au putut sa se bucure dupa succesele ros-albastrilor in Europa. Peste toate acestea se asaza declaratiile de-a dreptul scabroase ale lui Marian Iancu la adresa directorului stelist Mihai Stoica, astfel ca disputa are toate motivele sa fie dura. Tinind seama de forma de moment a celor doua echipe, Steaua porneste ca favorita, banatenii pierzind etapa trecuta, la Vaslui. In plus, nu pot risca sa procedeze ca inaintea meciului cu moldovenii, cind au incercat sa se apropie de victorie facindu-i o oferta lui Viorel Frunza inaintea jocului. In mod normal, Dinamo-FC National ar fi un meci cu o invingatoare sigura, dar „bancarii" tocmai au adus pe banca tehnica un antrenor profesionist, Sorin Cirtu. Inscaunat miercuri, acesta are cinci zile la dispozitie pentru a pregati meciul din Stefan cel Mare, partida fiind programata abia luni.

Vasluiul stringe puncte

Derby-ul provinciei se joaca la Cluj, intre CFR si Otelul, echipe separate de sase puncte si trei pozitii. Pe de-o parte, Cristiano Bergodi se poate bucura de revenirea lui Minteuan si a lui Miclaus, pe de alta are de ce sa se teama, neputindu-i folosi pe fundasul portughez Cadu si pe golgheterul echipei, Coroian. Dupa cinci victorii consecutive, Vasluiul este prudent in fata celei de-a sasea potentiale victime, Universitatea Craiova. „Nu avem nevoie sa ajungem din nou la minus sase in clasamentul adevarului si sa ne chinuim apoi sa recuperam din deplasari. Inca o data trebuie sa tinem cont de perioada foarte grea pe care o avem de acum incolo", a spus Viorel Hizo, antrenorul Vasluiului, echipa care va primi in continuare, acasa, pe Steaua si pe Rapid.