Agentii Scotland Yard au gasit urme de substante radioactive la bordul a doua avioane British Airways. Descoperirea a fost facuta in timpul anchetei mortii lui Alexandr Litvinenko. Este vorba chiar de poloniu 210, substanta care se presupune ca ar fi
Agentii Scotland Yard au gasit urme de substante radioactive la bordul a doua avioane British Airways. Descoperirea a fost facuta in timpul anchetei mortii lui Alexandr Litvinenko. Este vorba chiar de poloniu 210, substanta care se presupune ca ar fi provocat decesul fostului spion. Al treilea aparat se afla la Moscova si nu a fost inca verificat. Niciunul nu va mai zbura pana la noi ordine. Compania a anuntat intr-un comunicat ca trei avioane de tip Boeing 767 au fost scoase din circulatie pentru a fi examinate. Rezultatele initiale arata ca "urme slabe de substante radioactive au fost descoperite la bordul a doua dintre cele trei aeronave", se mai arta in document. British Airways sustine ca riscul pentru calatori este foarte mic.
Ministrul britanic de interne, John Reid, care a prezidat miercuri o intalnire a comitetului guvernamental COBRA, a confirmat ca au fost efectuate teste asupra celor doua avioane si ca au fost stabilite detaliile pentru examinarea si celei de-a treia aeronave.
Unul dintre aparate se afla la Moscova
Unul dintre cele trei aparate se afla pe aeroportul Domodedovo din Moscova si se va intoarce pe aeroportul Heathrow dupa ce autoritatile de la Londra vor autoriza zborul de intoarcere. Potrivit postului rus de televiziune Vesti-24, un grup de experti britanici urmeaza sa se deplaseze curand la Moscova, pentru o ancheta preliminara.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.