Dupa ce s-a contrat cu directorii si juristii ANS in cazul directorului general al CSM Pitesti, Dinu Gheorghe, vicepresedintele institutiei din str. Vasile Conta, Liviu Cepoi, continua seria razboaielor personale. Iritat ca directorul economic Mio
Dupa ce s-a contrat cu directorii si juristii ANS in cazul directorului general al CSM Pitesti, Dinu Gheorghe, vicepresedintele institutiei din str. Vasile Conta, Liviu Cepoi, continua seria razboaielor personale. Iritat ca directorul economic Mioara Rusu ii solicita tot felul de deconturi, printre care si cele referitoare la locuinta de serviciu, vicepresedintele Liviu Cepoi a pandit o noua plecare a presedintelui Florian Gheorghe si a sanctionat-o cu avertisment, ieri, pe cea care incearca sa mentina legalitatea in actele financiar-contabile.
Cu toate ca ANS a pierdut procesul intentat de directorul general al CSM Pitesti, Dinu Gheorghe, din cauza faptului ca vicepresedintele Liviu Cepoi n-a tinut cont de parerile directorilor si juristilor institutiei si a incalcat Codul Muncii, pana ieri, plata biroului privat de avocatura si cheltuielile de judecata nu au fost decontate de catre cel care a declansat acest scandal. Mai exact, pana acum, platile au fost suportate de la bugetul ANS. Si, desi presedintele Florian Gheorghe ne-a declarat, in urma cu zece zile, dupa ce a aflat ca Dinu Gheorghe a castigat si recursul, ca "Liviu Cepoi s-a angajat sa deconteze personal toti banii din acest litigiu de munca", aceste cheltuieli, care se ridica la peste 40 de milioane de lei vechi, nu au fost acoperite din buzunarul vicelui. Iar acestea nu sunt singurele sume trecute "pe rosu" in dreptul sau.
Astfel, netinand cont de prevederile legale cu privire la locuinta de serviciu, Liviu Cepoi a intrat in conflict deschis de mai mult timp cu directorul economic Mioara Rusu. Care, conform Legii nr. 181/2005, i-a tot solicitat sa aduca documente justificative pentru a acoperi chiria si cheltuielile aferente cu locuinta de serviciu, in limita a 12 milioane de lei vechi pe luna. Dupa o serie de contre, in care a invocat mereu forfetarea sumelor respective, in iulie 2006, vicepresedintele ANS s-a decis sa prezinte mai multe documente justificative. Care nu au acoperit, insa, intreaga suma pe care a primit-o incepand cu iarna anului trecut. Si cum Liviu Cepoi a ramas pe "minus", din august 2006, Departamentul economic nu i-a mai avansat sumele respective. Suparat probabil pe subalterna, care este functionar public, Cepoi a pandit un moment prielnic pentru a sanctiona strictetea Mioarei Rusu, cautandu-i nod in papura.
Miercuri, directorul economic a reclamat faptul ca procesul de inventariere anuala din ANS este perturbat grav prin schimbarea peste noapte a componentei Comisiei care se ocupa de aceasta actiune. Dupa o sedinta cu noua Comisie de Inventariere, Mioara Rusu le-a atras atentia celor prezenti ca-l va informa pe presedintele Florian Gheorghe, plecat pana ieri din tara, de lipsa de experienta a celor numiti sa realizeze un proces strict, anevoios si complicat. Aceasta discutie a fost interpretata eronat, drept stopare a procesului de inventariere. Drept urmare, ieri, directorului economic i-a fost remis un Ordin semnat de Liviu Cepoi, prin care era sanctionat cu avertisment. Numai ca, nota explicativa la care se face referire in decizia cu pricina nu i-a fost prezentata Mioarei Rusu. Ramane de vazut daca presedintele Florian Gheorghe va accepta din nou un scurt circuit in functionarea ANS, mai ales ca Mioara Rusu este decisa sa atace in instanta sanctionarea sa, iar angajatii ANS, la randul lor functionari publici, sunt decisi sa se revolte impotriva neregulilor tot mai dese. Nu de altceva, dar presedintele Florian Gheorghe este direct raspunzator de buna functionare a institutiei pe care o conduce si ar trebui sa dea dovada de mai multa fermitate, taxandu-i pe vinovati, indiferent de cine sunt acestia sau ce functii ocupa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.