O alternativa inovatoare la tastatura clasica poate fi... biroul. O noua tehnologie permite transformarea oricarei suprafete intr-una sensibila la atingere prin utilizarea unor senzori acustici. Cercetatorii europeni au dezvoltat o serie de senz

O alternativa inovatoare la tastatura clasica poate fi... biroul. O noua tehnologie permite transformarea oricarei suprafete intr-una sensibila la atingere prin utilizarea unor senzori acustici.

Cercetatorii europeni au dezvoltat o serie de senzori acustici care transforma orice suprafata intr-o interfata touch-sensitve pentru un computer. Doi sau mai multi senzori sunt atasati pe marginea unei suprafete. Acestia indica pozitia degetului sau, in general, a locului de contact, prin detectarea celor mai amanuntite vibratii. Astfel este creat un touchpad sau o tastatura virtuala pe orice masa, perete sau alta suprafata la indemana.

ACCESIBIL. Sistemul este denumit Tai-Chi (Tangible Acoustic Interfaces for Computer-Human Interaction) si este realizat de o echipa formata din elvetieni, italieni, germani, francezi si britanici. Ming Yang, inginer la Universitatea Cardiff din Marea Britanie si coordonator al proiectului, sustine ca unul din principalele avantaje ale mecanismului este acela ca poti obtine o suprafata sensibila la atingere, foarte intinsa, cu foarte mici costuri. ""Tot biroul il poti transforma intr-un mouse-pad"", declara el.

SENZORI. Orice suprafata poate deveni sensibila la atingere


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.