restantele de 1,2 miliarde lei. In anul 2001, o statuie a voievodului Mihai Viteazul a fost realizata la initiativa Asociatiei Veteranilor de Razboi. Artistul care a primit comanda, sculptorul Ion Buzdugan, a murit chiar inainte de turnarea
restantele de 1,2 miliarde lei. In anul 2001, o statuie a voievodului Mihai Viteazul a fost realizata la initiativa Asociatiei Veteranilor de Razboi. Artistul care a primit comanda, sculptorul Ion Buzdugan, a murit chiar inainte de turnarea lucrarii. La putin timp, statuia ecvestra, inalta de 3 metri si postata pe un soclu de marmura intr-o zona rezidentiala a Iasiului, a fost inaugurata cu mare fast de autoritati. Ulterior insa, nimeni nu a mai achitat sumele ce ar fi trebuit sa revina artistului. Dupa cinci ani de amanari, Tatiana Brenner, cea care s-a ocupat de finalizarea lucrarii, a amenintat ca va topi statuia.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.