Ministrul de Interne francez Nicolas Sarkozy si-a anuntat intentia de a candida la alegerile prezidentiale din aprilie 2007.
Anuntul candidaturii sale a fost asteptat cu mult interes de opinia publica din Franta, mai ales ca recentele sondaje
Ministrul de Interne francez Nicolas Sarkozy si-a anuntat intentia de a candida la alegerile prezidentiale din aprilie 2007.
Anuntul candidaturii sale a fost asteptat cu mult interes de opinia publica din Franta, mai ales ca recentele sondaje de opinie il anunta drept favorit in cursa prezidentiala.
"Simt ca am puterea, energia si dorinta de a propune o alta ima-
gine a Frantei. Am ambitia de a dezvolta o alta relatie cu francezii, una bazata pe doua concepte: incredere si respect", a spus Sarkozy intr-un interviu.
Este asteptat ca prtidul sau de centru dreapta sa-si anunte oficial candidatul in luna ianuarie. Sarkozy va oferi formatiunii sale politice o alta imagine decat cei care au fost pana acum in prim planul scenei politice si care au facut parte din aripa Chirac a partidului.
Atat Nicolas Sarkozy, cat si Segolene Royal au promis electoratului o alternativa pentru starea de declin, resimtita de tot mai multi francezi in ultimul timp. Amandoi au varste de peste 50 de ani, iar oricare va castiga va fi primul presedinte francez nascut dupa al doilea razboi mondial.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.