Giulestenii depind de crampoanele altora dupa 0-0 cu Panathinaikos. Formatia care anul trecut facea senzatie in Europa ar putea ramine acasa chiar daca nu a pierdut nici un meci in grupele Cupei UEFA. In schimb, Panathinaikos merge la Paris doar pentru a-si afla viitorul adversar.Tocit de trecerea anilor, Olimpul s-a dovedit un munte cu carari greu accesibile pentru fotbalistii Rapidului si cu zei microbisti pentru greci, care au obtinut remiza (0-0) care ii califica in primavara europeana. Ambitionati de vamesii circotasi, care au confundat vedetele giulestenilor cu infractori de drept comun si i-au verificat trei ore la cazier, si de succesul rivalelor Steaua si Dinamo, elevii lui Razvan Lucescu au incercat ieri seara, la Atena, sa obtina victoria cu Panathinaikos, singurul rezultat care ii mentinea aproape sigur in urne pe 15 decembrie, cind vor fi cunoscuti adversarii din urmatoarea faza a Cupei UEFA. Nu a fost insa decit un nou rezultat de egalitate, al patrulea in grupa, care ii obliga sa treaca pe la biserica inainte de desfasurarea ultimei runde, la care vor fi doar spectatori.

Moldovan a irosit darul grecilor

Scapati din furcile caudine ale vamesilor, rapidistii nu au avut de infruntat un vulcan uman pe Stadionul Olimpic, calificarea prematura a gazdelor si vremea racoroasa determinindu-i pe fani sa stea in fata televizoarelor cu paharel de uzo in cinstea lui Dyonissos.

Prima repriza a fost una echilibrata, cu dominari succesive ale celor doua echipe si cu un final electrizant al giulestenilor. Era minutul 43, cind Viorel Moldovan s-a trezit cu o minge facuta cadou de fundasii grecilor la marginea careului, dar reflexele i-au tradat virsta, astfel ca, in loc de 1-0, Rapidul a mai bifat la statistica un amarit de corner. Repriza secunda a inceput cu emotii pentru giulesteni, portarul Edel Apula Bete fiind foarte aproape de a ateriza cu tot cu balon in poarta, dar a continuat cu o ocazie imensa a lui Zicu, care a sutat foarte putin pe linga buturi din marginea careului.

Constantin, eliminat pe final

Australianul Griffiths a fost aproape de a provoca un autogol in minutul 74, dar mingea bilbiita de oaspeti a ramas tintuita in cele din urma in bratele portarului Ebede. Grecii puteau profita pe final de precipitarea rapidistilor, cind au avut mai multe ocazii de a deschide scorul, insa inlocuitorul lui Coman intre buturile Rapidului a avut reflexe care au tinut tabela nemodificata. In minutul 85 a avut si noroc, cind lovitura libera de la marginea careului, obtinuta dupa un fault al lui Marius Constantin in calitate de ultim aparator (care a fost dealtfel si eliminat), a fost deviata de zid in corner. Cu un om in minus, desi avea nevoie de victorie, Razvan Lucescu a fost nevoit sa faca schimbari defensive pentru a obtine macar o remiza. Cum si celalalt meci al grupei, Mlada Boleslav PSG, s-a terminat la egalitate, Rapidul ramine sa astepte din fata televizorului jocul rezultatelor din ultima etapa pentru a afla daca ieri seara a evoluat pentru ultima data in acest sezon al Cupei UEFA.

Razvan Lucescu a declarat la final ca este frustrant sa depinzi de altii, dar ca, indifferent de deznodamint, rapidisstii pot sa mearga pe strada cu capul sus. Pesimist inainte de meci, Copos era convins ca mai sint sanse bune sa ia bani de la UEFA si la primavara, regretind ca salariatii sai nu s-au concentrat suficient in meciurile anterioare.

Karamian, 160.000 de euro pe an Ramas fara functie in Guvernul Tariceanu, George Copos a avut nevoie de putin timp pentru a recapata controlul la firma care, potrivit declaratiilor fostului vicepremier, i-a adus numai pierderi. Copos are acum 99% din actiuni clubului, in timp ce Jean Vlavis a ramas cu 0,00949% si vrea sa obtina in perioada urmatoare si o functie executiva. Copos si-a dovedit competentele dupa ce l-a convins pe Karamian sa ramina la Rapid. Armeanul a semnat un nou contract, valabil pe trei ani, urmind sa incaseze 160.000 de euro pe an.