Presedintele rus Vladimir Putin l-a sunat miercuri pe Egor Gaidar, fostul premier aflat in spital dupa ce a inceput sa se simta rau brusc, din cauze necunoscute, apropiatii sai neexcluzand ipoteza unei otraviri, informeaza cotidianul "Financial Times
Presedintele rus Vladimir Putin l-a sunat miercuri pe Egor Gaidar, fostul premier aflat in spital dupa ce a inceput sa se simta rau brusc, din cauze necunoscute, apropiatii sai neexcluzand ipoteza unei otraviri, informeaza cotidianul "Financial Times", in editia sa electronica de miercuri. Surse din Kremlin au declarat pentru FT ca Putin este ingrijorat de starea de sanatate a lui Gaidar si ca ii ureaza insanatosire grabnica dupa boala necunoscuta ale carei simptome s-au manifestat brusc, in timp ce se afla in Irlanda, a doua zi dupa ce fostul spion rus Aleksandr Litvinenko a decedat, in urma otravirii cu o substanta radioactiva. Cei doi barbati se cunosteau de multi ani si se intalneau ocazional, potrivit acelorasi surse. "Medicii considera ca toate simptomele indica o otravire", a declarat Maria Gaidar, fiica fostului premier liberal din administratia lui Boris Eltin. "Simptomele inexplicabile, misterioase, ar putea fi consecinta unei otraviri. Pentru mine, intrebarea cea mai importanta este cui ar folosi aceasta otravire. Nu vreau sa o asociez cu un demers al puterii ruse", a comentat ea. Cotidianul economic britanic il citeaza pe aliatul sau politic Anatoli Ciubais, "parintele" privatizarilor ruse si presedintele companiei ce detine monopolul in electricitate (SEU), care isi exprima convingerea ca Gaidar a fost otravit, dar exclude categoric responsabilitatea Kremlinului sau serviciilor secrete ruse pentru acest act, acuzandu-i in schim pe opozantii lui Putin. Ciubais crede ca otravirea lui Gaidar are legatura cu otravirea lui Litvinenko si asasinarea jurnalistei Anna Poli-tkovskaia. Ciubais a fost, el insusi, victima unei tentative de asasinat, anul trecut, careia i-a supravietuit. "Medicii considera ca toate simptomele indica o otravire", a declarat Maria Gaidar, fiica fostului premier liberal din administratia lui Boris Eltin, pentru publicatia rusa "Kommersant".


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.