I
Pentru aceleasi fapte, legiuitorul prevede insa si posibilitatea aplicarii de amenzi. Acestea sunt insa de-a dreptul usturatoare. Daca in prezent, pentru o constructie fara autorizatie, poti scapa doar cu 10 milioane de lei vechi, dupa intra
I
Pentru aceleasi fapte, legiuitorul prevede insa si posibilitatea aplicarii de amenzi. Acestea sunt insa de-a dreptul usturatoare. Daca in prezent, pentru o constructie fara autorizatie, poti scapa doar cu 10 milioane de lei vechi, dupa intrarea in vigoare a codului, amenda minima va incepe de la 1 miliard de lei. O prevedere controversata a codului face referire la raspunderea civila care se poate aplica si rudelor de gradul intai in cazul proiectantilor componentelor proiectului tehnic de executie, specialistilor care verifica proiectele, expertilor tehnici si ale executantului. Laurentiu Plosceanu, presedinte al Asociatiei Romane a Antreprenorilor de Constructii (ARACO), spune insa ca o astfel de masura nu este aplicabila din punct de vedere juridic. "Raspunderea constructorului este personala si ea nu se poate transfera catre rudele de gradul intai", spune Plosceanu.
Data de la care Codul constructiilor va deveni litera de lege ramane inca incerta. Presedintele Inspectoratului de Stat in Constructii - institutie care a initiat acest cod -, Dorina Isopescu, spera ca proiectul, despre care ea spune ca este absolut necesar, va fi inaintat parlamentului pana la sfarsitul acestui an.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.