AVAS a scos la vanzare, pentru a treia oara, fabrica de geamuri detinuta de firma GES in localitatea Boldesti-Scaieni, din judetul Prahova, la un pret de 5,1 milioane dolari, suma de doua ori mai redusa decat pretul la prima licitatie, esuata din lip
AVAS a scos la vanzare, pentru a treia oara, fabrica de geamuri detinuta de firma GES in localitatea Boldesti-Scaieni, din judetul Prahova, la un pret de 5,1 milioane dolari, suma de doua ori mai redusa decat pretul la prima licitatie, esuata din lipsa ofertantilor.
Initial, fabrica a fost scoasa la vanzare pentru un pret de pornire a licitatiei de 10,2 milioane dolari. Intrucat activul nu a prezentat interes pentru investitori, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a organizat o noua licitatie, la care nu a primit, de asemenea, nicio oferta. Pretul a scazut, treptat, conform legislatiei, ajungand, la a treia licitatie, programata pentru 15 decembrie, la 5,1 milioane dolari, fara TVA.
AVAS va vinde, la data mentionata, si alte doua active ale GES Boldesti-Scaieni, respectiv o baza sportiva si un grup de magazine, pentru care solicita peste 150.000 de dolari, fara TVA.
Cumparatorii celor trei active vor avea posibilitatea sa efectueze platile in 12 rate lunare, cu conditia achitarii unui avans de 30% si a unei garantii bancare.
AVAS a anuntat, in luna martie, ca are de recuperat de la GES creante bancare, fiscale si comerciale in valoare de circa noua milioane de dolari, precum si creante proprii, de peste 1,4 milioane dolari.
Mijloacele fixe ale GES au fost puse sub sechestru asigurator in octombrie 2005.
Principalul actionar al firmei, cu 99,4% din titluri, este AVAS, dupa ce contractul de privatizare, incheiat cu consortiul format din Asociatia Salariatilor PAS-Pro GES, Laminate SA, Aedificia SA, Supremo Corporation SRL si Unirea International Trading SRL, a fost reziliat in ianuarie 2006. AVAS a privatizat firma din judetul Prahova in decembrie 2004.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.