Aniversarea a 100 de ani de existenta a Scolii Generale nr. 7 din Targu Mures s-a desfasurat, ieri, sub presiunea pe care directorul, Arpad Andrassy, o exercita de cateva luni pentru a-i atribui numele fostului primar al urbei, Bernady Gyorgy. Andras
Aniversarea a 100 de ani de existenta a Scolii Generale nr. 7 din Targu Mures s-a desfasurat, ieri, sub presiunea pe care directorul, Arpad Andrassy, o exercita de cateva luni pentru a-i atribui numele fostului primar al urbei, Bernady Gyorgy. Andrassy este si secretar al Consiliului National Secuiesc si decizia sa a generat tensiuni in aceasta unitate de invatamant, unde, in proportie de 60 la suta, profesorii si elevii sunt romani. Surse din scoala ne-au spus ca saptamanile trecute directorul a convocat, in cateva randuri, consiliul profesoral si a incercat sa impuna transformarea scolii in "Bernady Gyorgy", insa romanii, majoritari, au respins proiectul.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.