Un grup de 18 copii premianti au fost selectati de politistii brasoveni nu pentru o excursie gratuita, ci pentru o vizita la Penitenciarul Codlea. Justificarea educativa a acestei idei cel putin trasnite a exclus din start socul intalnirii dintre un
Un grup de 18 copii premianti au fost selectati de politistii brasoveni nu pentru o excursie gratuita, ci pentru o vizita la Penitenciarul Codlea. Justificarea educativa a acestei idei cel putin trasnite a exclus din start socul intalnirii dintre un copil de 12 ani si un infractor versat.
"De ce ai ajuns la inchisoare? Cati ani o sa stai? Te viziteaza parintii? Dar prietenii?". Cam acestea au fost intrebarile pe care le-au adresat cei 18 copii de clasele V-VIII unor tineri incarcerati la Penitenciarul de maxima siguranta de la Codlea. Ei au fost selectionati de la scolile generale nr. 7 si 22 din Brasov, pentru a participa la programul "Sa exmatriculam violenta!", pus la cale de Inspectoratul Judetean de Politie Brasov. "Dorim dobandirea de catre elevi a unor notiuni privind delincventa juvenila, raspunderea penala si contraventionala a minorilor", se arata in adresa semnata de seful IJP Brasov, comisar-sef Constantin Arisanu.
Demersul politistilor a fost justificat de cresterea infractiunilor grave in randul copiilor de clasa a VII-a si a VIII-a.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.