Curtea de Apel Bucuresti a hotarat, miercuri seara, arestarea, pentru 20 de zile, a celor doi oficiali romani, Dorinel Mucea si Mihai Donciu, si a celor doi consultanti internationali, Stamen Stanchev si Vadim Benyatov Don, acuzati de spionaj si trad
Curtea de Apel Bucuresti a hotarat, miercuri seara, arestarea, pentru 20 de zile, a celor doi oficiali romani, Dorinel Mucea si Mihai Donciu, si a celor doi consultanti internationali, Stamen Stanchev si Vadim Benyatov Don, acuzati de spionaj si tradare prin transmitere de secrete, in dosarul privatizarilor. Avocatii functionarilor ministeriali Dorinel Mucea si Mihai Donciu si ai consultantilor internationali Stamen Stancev si Vadim Benyatov Don au declarat ca vor contesta la Inalta Curte de Casatie si Justitie decizia de arestare a clientilor lor. La data de 22 octombrie, procurorii DIICOT au dispus inceperea urmaririi penale fata de opt persoane care au constituit un grup infractional organizat in scopul obtinerii de informatii secrete care au atentat la siguranta nationala. Stamen Stancev, Vadim Benyatov Don, cehul Michael Susak si Mircea Calin Flore sunt acuzati de spionaj si de constituirea grupului, Mircea Calin Flore si Michal Susak sunt cercetati in lipsa, iar Mihai Dorinel Mucea, Mihai Radu Donciu si Robert Marius Neagoe de tradare prin transmitere de secrete si de constituirea unui grup infractional organizat care actioneaza in mod coordonat pentru divulgarea unui secret economic si concurentei neloiale. Turcul Oral Mustafa este acuzat de complicitate la spionaj si de constituirea unui grup infractional.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.