Popularii din PE sustin ca Ovidiu Ispir, nominalizat de Bucuresti pentru Curtea de Audit, e cel mai slab candidat din ultimii ani, fiind in plus acuzat in scandaluri financiare.

Grupul Partidului Popular European din Parlamentul European (PE) a anuntat ca nu va sprijini nominalizarea lui Ovidiu Ispir la Curtea de Audit a UE. „Curriculumul sau nu este potrivit postului si exista intrebari despre trecutul sau", a declarat europarlamentarul popular Jose Javier Pomes, ca urmare a audierii lui Ispir in Comitetul de Control Bugetar al PE.

Presa i-a reprosat lui Ispir ca, in timp ce conducea un control al Curtii de Conturi la Eximbank, sotia sa a fost angajata la aceasta banca. De asemenea, Ispir ar desfasura activitati comerciale cu fostul presedinte al bancii, Dan Radu Rusanu. „Nu e o problema de a crede presa sau nu. Adevarul este ca dl Ispir este cel mai slab candidat din ultimii ani", a declarat Pomes.

Grupul Socialistilor Europeni si cel al liberalilor, ALDE, au adoptat insa o pozitie comuna, favorabila numirii lui Ispir. Ca urmare, in Comitetul parlamentar, candidatura lui Ispir a fost adoptata cu 15 voturi in favoare, 11 contra si o abtinere. In plen, unde se va tine votul la 14 decembrie, socialistii si liberalii au 291 de parlamentari, fata de cei 264 ai PPE.