Fara centura - 2 puncte!
Un studiu efectuat de Universitatea Politehnica din Timisoara si Automobil Clubul Roman, in perioada iunie - august 2006, pe 3.000 de automobile care circulau in Bucuresti si zonele limitrofe a aratat ca 29% dintre sof
Fara centura - 2 puncte!
Un studiu efectuat de Universitatea Politehnica din Timisoara si Automobil Clubul Roman, in perioada iunie - august 2006, pe 3.000 de automobile care circulau in Bucuresti si zonele limitrofe a aratat ca 29% dintre soferi purtau centura de siguranta, iar la pasagerii dreapta fata, rata portului centurii a fost de 40%. Studiul a relevat ca femeile poarta in masura mai mare centura de siguranta (36%), in timp ce in randul barbatilor procentul este mai scazut (28%). Autorii studiului au spus ca rata celor care poarta centura de siguranta este deosebit de scazuta, comparativ cu tarile UE unde media depaseste 80%. Ei au adaugat ca daca toti soferii romani ar fi purtat anul trecut centura, numarul mortilor in accidente de masina ar fi fost cu peste 10% mai mic anul trecut, cand in accidentele de masina din Romania si-au pierdut viata 2.600 de oameni. Aproape jumatate din cei intrebati cred ca daca se conduce atent, centurile de siguranta nu sunt neaparat necesare. In plus, peste 45% cred, in mod eronat, ca in caz de accident centura te impiedica sa iesi din masina, iar un procent asemanator dintre respondenti considera ca pe distante scurte centura nu este necesara.

Amenda pentru "amanunte"!
Cei mai multi dintre soferi considera "amanunte neimportante" dotarea masinii cu trusa medicala, triunghi reflectorizant si stingator pentru incendii. Cu toate acestea, amenda pentru conducerea unui autovehicul care nu este dotat cu cele de mai sus este de la 140 la 175 RON, insa minimul amenzii platit pe loc este de doar 70 RON. Chiar daca le aveti, trebuie sa va asigurati ca sunt omologate. Daca nu le aveti, trebuie sa va ganditi ca pretul acestora, la un loc, nu depasesc cu mult minimul amenzii.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.