De anul viitor, Capitala va avea doar 5 cazinouri, dintr-un total de 11, in timp ce in provincie vor diparea toate. Totodata, dintre cele aproximativ 30.000 de aparate electronice cu castiguri din tara, vor mai ramane doar 5.000. Acestea sunt insa do
De anul viitor, Capitala va avea doar 5 cazinouri, dintr-un total de 11, in timp ce in provincie vor diparea toate. Totodata, dintre cele aproximativ 30.000 de aparate electronice cu castiguri din tara, vor mai ramane doar 5.000. Acestea sunt insa doar cateva dintre efectele ce vor aparea ca urmare a intrarii in vigoare, de anul viitor, a noii legi a jocurilor de noroc.
Pe site-ul Ministerului Finantelor Publice a fost publicat, cu doua zile in urma, proiectul Legii privind reglementarile in domeniul jocurilor de noroc. Acesta a rezultat, potrivit MFP, in urma consultarilor tehnice ale Ministerului cu diverse intitutii si urmeaza sa fie supus dezbaterii publice cu Asociatiile Organizatorilor de Jocuri de Noroc din Romania.
La prima vedere, actul normativ va avea, potrivit reprezentantilor asociatiilor de profil efecte devastatoare pe piata jocurilor de noroc. Jumatate dintre cazinourile din Bucuresti vor disparea, iar in provincie, din cauza taxelor foarte mari, vor inchide toate. "Din cele 11 cazinouri existente in acest moment in Bucuresti, vor ramane doar 5, intrucat este numarul maxim de licente ce vor putea fi acordate in Capitala, de la momentul intrarii in vigoare a legii. In provincie, insa, toate cele 12 vor disparea, intrucat vor plati lunar taxe de aproximativ 80.000-100.000 de euro, in timp ce profitul este de 50.000 de euro, lunar", a declarat pentru Adevarul Sorin Constantinescu, presedintele Asociatiei Cazinourilor din Romania.
Vor ramane pe piata doar 20% din jocurile electronice cu castiguri
Potrivit acestuia vor diparea masiv si salile de jocuri. "Din cele 30.000 de aparate electronice cu castiguri, cate sunt in total la nivel national, vor diparea 80%, intrucat acestea sunt mai vechi de 5 ani si, potrivit noii lei, acestea vor fi distruse. Vor ramane, astfel, pe piata doar in jur de 5.000 de astfel de aparate", mai spune Constantinescu.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.