Ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy, a transmis scrisori catre Credit Suisse First Boston (CSFB) si CA-IB Corporate Finance Beratungs prin care solicita, cu acordul partilor, anularea contractelor incheiate pentru listarea la Bursa a RomTelecom s
Ministrul Comunicatiilor, Zsolt Nagy, a transmis scrisori catre Credit Suisse First Boston (CSFB) si CA-IB Corporate Finance Beratungs prin care solicita, cu acordul partilor, anularea contractelor incheiate pentru listarea la Bursa a RomTelecom si, respectiv, privatizarea SN Radiocomunicatii.
Conducerea Credit Suisse First Boston a fost invitata la Bucuresti pentru o discutie la cel mai inalt nivel. "Am initiat acest demers deoarece listarea la Bursa a actiunilor RomTelecom este un proces care nu poate avea loc fara deplina incredere a potentialilor investitori. Orice urma de indoiala cu privire la derularea acestuia poate afecta serios IPO-ul (oferta publica initiala - n.r.), iar statul roman risca sa esueze in atingerea obiectivului sau de maximizare a profitului. In cazul in care reprezentatii CSFB vor fi de acord cu propunerea noastra, procesul de selectie va fi reluat confrm procedurilor legale", a declarat ministrul Zsolt Nagy. Potrivit Mediafax, tot ieri a fost inaintata catre conducerea CA-IB Corporate Finance Beratungs o scrisoare cu privire la contractul privind serviciile financiare pentru vanzarea pachetului de actiuni detinut de statul roman la Societatea Nationala Radiocomunicatii, care este in vigoare, dar nu si in derulare, propunandu-se amanarea intrarii acestuia in derulare pana la clarificarea situatiei existente. Reamintim ca patru din cei opt invinuti in "Dosarul Privatizarilor" au primit miercuri noaptea mandate de arestare.
Contracte publicate
In alta ordine de idei, Ministerul Economiei si Comertului a publicat ieri pe site-ul institutiei contractele de privatizare prin care firmele Gaz de France, OMV-Austria, E.ON Ruhrgas-Germania, E.ON Energie-Germania, Enel-Italia si CEZ-Cehia au preluat companiile romanesti din sectorul energetic. La contractul de privatizate a Electrica Oltenia, preluata de firma ceha CEZ, sunt postate doar anexele contractului. Astfel, contractul de privatizare a Petrom postat pe site-ul MEC este cel pe care ZIUA l-a prezentat in paginile ziarului saptamana trecuta. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.