Presedintele liberalilor din Capitala Ludovic Orban l-a devansat pe Decebal Traian Remes in preferintele liderilor PNL pentru nominalizarea unui nou ministru al Agriculturii. Surse liberale ne-au precizat ca Orban a avut o intrevedere de aproximativ
Presedintele liberalilor din Capitala Ludovic Orban l-a devansat pe Decebal Traian Remes in preferintele liderilor PNL pentru nominalizarea unui nou ministru al Agriculturii. Surse liberale ne-au precizat ca Orban a avut o intrevedere de aproximativ o ora, miercuri seara, la Guvern, cu premierul Tariceanu. Potrivit acestora, discutia dintre premier si sustinatorul sau din Capitala s-a purtat efectiv in jurul nominalizarii la carma ministerului. Tariceanu i-a explicat presedintelui PNL Bucuresti ca il doreste in functie, dar ca are mari semne de intrebare privitoare la faptul daca Basescu va aproba, prin semnatura, nominalizarea. La randul sau, Orban a recunoscut ca situatia e delicata deoarece a avut "meciuri" de notorietate cu seful statului. In acest sens, primul-ministru a sustinut ca, daca va primi semne de bun augur de la Cotroceni, va fi bucuros sa-l unga pe Orban la minister. Pana de curand insa, Tariceanu a facut lobby printre liderii PNL in favoarea lui Decebal Traian Remes, mizand pe reactivarea acestuia la Ministerul Agriculturii. Premierul s-a lovit insa de refuzul fruntasilor PNL, acestia catalogandu-l pe Remes drept un "fiu ratacitor" al partidului. Surse liberale ne-au explicat care au fost argumentele anti-Remes care i-au fost prezentate premierului. "Decebal Traian Remes ne-a parasit in trecut si a vrut sa rupa partidul. Sunt multi care nu-l inghit in PNL. L-am primit inapoi dar, sa-l pui direct ministru, e prea de tot. Pe de alta parte, opinia publica leaga numele lui Remes de taxa pusa pe scaunele din locale si de impozite. Orban, prin felul sau pitoresc de-a fi, se poate face usor inteles de oameni", ne-au declarat sursele citate.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.