In raport cu dolarul, cotatia lirei sterline a urcat la valoarea maxima, dupa septembrie 1992, cand investitorul multimiliardar George Soros, impreuna cu alti speculanti, a fortat Marea Britanie sa se retraga din Mecanismul European al Ratelor de Sch
In raport cu dolarul, cotatia lirei sterline a urcat la valoarea maxima, dupa septembrie 1992, cand investitorul multimiliardar George Soros, impreuna cu alti speculanti, a fortat Marea Britanie sa se retraga din Mecanismul European al Ratelor de Schimb, precursorul monedei euro. Cresterea spectaculoasa a lirei s-a produs pe fondul speculatiilor existente in randul investitorilor, care anticipeaza ca Bank of England va opera o noua modificare a dobanzii.
Totodata, euro s-a apropiat de recordul ultimelor 20 de luni fata de dolar, in conditiile in care investitorii anticipeaza o posibila scadere a ratelor dobanzilor in SUA.
Paritatea lirei a crescut ieri la 1,9582 dolari, la ora locala 1:20 p.m., fata de valoarea de 1.9487 dolari inregistrata miercuri, scrie Bloomberg.
Statisticienii apreciaza ca aprecierea valutei britanice peste nivelul de doi dolari pe unitate este aproape inevitabila, dupa ce lira a depasit 1,9550 dolari, un important punct de rezistenta, atins ultima data in decembrie 2004, informeaza agentia Reuters, preluata de Mediafax.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.