Papa Benedict al XVI-lea, aflat in ultima zi a vizitei sale in Turcia, a subliniat, ieri, la Istanbul, importanta "valorilor crestine'' ale Europei, la doua zile dupa ce si-a adus sustinerea pentru aderarea Turciei musulmane la Uniunea Europeana. Suv
Papa Benedict al XVI-lea, aflat in ultima zi a vizitei sale in Turcia, a subliniat, ieri, la Istanbul, importanta "valorilor crestine'' ale Europei, la doua zile dupa ce si-a adus sustinerea pentru aderarea Turciei musulmane la Uniunea Europeana. Suveranul Pontif a facut apel la toti crestinii "sa reinnoiasca constiinta Europei in radacinile, traditiile si valorile sale crestine si sa le redea acestora o noua vitalitate''. Afirmatiile Papei au fost facute la incheierea slujbei ortodoxe oficiata la Catedrala Sfantul Gheorghe din Istanbul de Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului Bartolomeu. Respectarea libertatii religioase trebuie sa fie un criteriu de intrare in UE, au subliniat Papa Benedict al XVI-lea si Patriarhul Ecumenic al Constantinopolului, Bartolomeu I, intr-o declaratie comuna publicata ieri la Istanbul. Textul sustine ca Uniunea Europeana trebuie si sa supravegheze respectarea minoritatilor religioase in tarile membre, criticand in mod voalat Turcia. Crestinii din Turcia, in special ortodocsii, supusi unor restrictii in ceea ce priveste libertatea de actiune, sustin integrarea tarii in UE, in speranta ca astfel se va imbunatati situatia. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.