Guvernul a impartit Revolutia din Decembrie 1989 in trei etape distincte, pornind de la revolta populara din Timisoara si pana la preluarea puterii si instituirea noilor structuri ale statului. Impartirea va influenta acordarea sau preschimbarea cer

Guvernul a impartit Revolutia din Decembrie 1989 in trei etape distincte, pornind de la revolta populara din Timisoara si pana la preluarea puterii si instituirea noilor structuri ale statului. Impartirea va influenta acordarea sau preschimbarea certificatelor de revolutionar.

Evenimentele Revolutiei din decembrie 1989 au fost diferentiate de Guvern in trei etape distincte, pornind de la revolta populara din Timisoara si pana la preluarea puterii si instituirea noilor structuri ale statului. Guvernul a aprobat, in ultima sedinta, noile norme de aplicare a Legii 341/2004 privind recunostinta fata de eroii-martiri si luptatorii care au contribuit la victoria Revolutiei din decembrie 1989, act normativ care diferentiaza trei etape ale revolutiei. Etapele Revolutiei au fost diferentiate prin perioada 14-19 decembrie 1989 (revolta populara la Timisoara), 20-22 decembrie 1989 (revolutia romana pana la plecarea dictatorului din sediul fostului CC al PCR) si 22-25 decembrie 1989 (preluarea puterii si instituirea noilor structuri ale statului).

Eroii martiri au scapat de birocratie


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.