Cu siguranta, acesta este sezonul "cainilor"! Trupa din Stefan cel Mare, prin victoria de miercuri seara, si-a vazut rasplatita munca din ultimele patru luni de zile. Suprematia din competitia interna (recunoscuta si de rivalii stelisti), a fost comp

Cu siguranta, acesta este sezonul "cainilor"! Trupa din Stefan cel Mare, prin victoria de miercuri seara, si-a vazut rasplatita munca din ultimele patru luni de zile. Suprematia din competitia interna (recunoscuta si de rivalii stelisti), a fost completata de traseul excelent din Cupa UEFA, unde ros-albii au adunat deja sapte puncte dupa trei meciuri, intr-o veritabila grupa "de foc". Dinamo a reusit, astfel, sa acceada din nou in "primavara europeana", intaia oara dupa sezonul 1989-1990. Atunci, "cainii rosii" au ajuns pana in semifinalele Cupei Cupelor, unde au fost eliminati dramatic in doua manse (de doua ori 0-1) de redutabila formatie belgiana a acelor ani, Anderlecht Bruxelles. Un merit esential pentru performanta alb-rosiilor ii revine, fara doar si poate, antrenorului Mircea Rednic, de altfel unul dintre putinii care s-au aratat increzatori, inca de la tragerea la sorti, ca Niculescu & Comp. va depasi faza grupelor. 13.000 de suporteri au raspuns apelului jucatorilor si conducatorilor dinamovisti, find prezenti, in ciuda orei inaintate, pe arena din Soseaua Stefan cel Mare. Impinsi de la spate de frenezia publicului, "cainii" au inceput ofensiv jocul, primele 10 minute disputandu-se in jumatatea de teren a echipei germane. Totusi, nicio ocazie nu s-a consemnat la poarta lui Butt, doar Niculescu incercandu-si norocul in minutul sase, cand a executat modest o lovitura libera din apropierea careului oaspetilor. Treptat, presiunea romanilor a scazut, permitandu-i lui Bayer sa preia controlul la centrul terenului. Pe acest fond al jocului, nemtii au reusit deschiderea scorului in minutul 21, cand, dupa o centrare a lui Schneider, Barabarez a inscris simplu cu capul, din cativa metri, pe langa portarul Gaev, ramas spectator. Dupa numai cateva minute, oaspetii isi puteau dubla avantajul pe tabela, dar Gaev si-a mai spalat din pacate, blocand sutul din unghi al lui Freier.

Formidabilul Niculescu
Dinamo a acuzat din plin socul golului incasat, si a pierdut din luciditate, nefiind capabila sa pericliteze Butt-urile germane. Atunci a iesit la rampa (cine altul?) Claudiu Niculescu, cel mai iubit jucator al "cainilor". Clau-gol a aruncat tribunele in aer in minutul 36, cand, dupa o executie perfecta (sut cu stangul de la 25 de metri, lateral stanga), l-a invins pe goal-kepeer-ul adversarilor si a adus egalarea: 1-1. Ros-albii au prins aripi si au impins jocul in careul german, dar nu au concretizat dominarea, astfel ca la pauza scorul a ramas egal. In repriza secunda s-a inregistrat acelasi scenariu ca la inceputul partidei, cu un forcing al gazdelor care si-a pierdut insa din intensitate. Pe masura trecerii timpului, dinamovistii pareau sa se multumeasca si cu o remiza, riscand tot mai putin, in timp ce germanii au insistat in van dupa golul doi. Niculescu, insa, nu a fost de acord cu egalul (calificant, totusi) si, servit ideal de Ganea, a inscris pentru 2-1 printr-un sut puternic din interiorul careului, cu un sfert de ora inaintea finalului. Prin cele doua reusite, atacantul din Stefan cel Mare a ajuns la 17 goluri marcate in cupele europene (dintre care 10 in acest sezon), egaland performanta lui Dudu Georgescu, pana deunazi golgheterul absolut al "cainilor" in competitiile inter-cluburi. Ultimele minute nu au mai adus nimic important in joc, partida incheindu-se cu victoria alb-rosiilor, care ii califica pe acestia in saisprezecimile Cupei UEFA.

Declaratii la cald


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.