De obicei, aceste maladii sunt descoperite intr-un stadiu avansat de dezvoltare. Atunci se vorbeste de insuficienta renala cronica. Tratamentul acestei boli se rezuma la dializa pe viata, eventual la transplant renal. Bolile renale au cauze mu

De obicei, aceste maladii sunt descoperite intr-un stadiu avansat de dezvoltare. Atunci se vorbeste de insuficienta renala cronica. Tratamentul acestei boli se rezuma la dializa pe viata, eventual la transplant renal. Bolile renale au cauze multiple: infectii, terapia cu anumite medicamente, dereglarea sistemului imunitar, malformatiile, dar mai ales hipertensiunea arteriala si diabetul. Varsta contribuie la imbatranirea rinichilor: dupa 60 de ani, 30% din oameni isi pierd cel putin o treime din functia renala. (V.P.)
Metode pentru a ne pastra rinichii tineri
Toate metodele de prevenire a diabetului, a hipertensiunii si a bolilor cardiovasculare sunt importante. In plus, anumite gesturi cotidiene contribuie la mentinerea unei bune sanatati a rinichilor.
n Beti multa apa, aproximativ 1,5 litri, de-a lungul intregii zile.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.