Incepand de ieri, PSD are doi candidati "cu acte in regula" pentru functia de presedinte al partidului. Este vorba despre actualul lider al partidului, Mircea Geoana, si despre contracandidatul sau, Sorin Oprescu. Cei doi si-au depus oficial candidat
Incepand de ieri, PSD are doi candidati "cu acte in regula" pentru functia de presedinte al partidului. Este vorba despre actualul lider al partidului, Mircea Geoana, si despre contracandidatul sau, Sorin Oprescu. Cei doi si-au depus oficial candidatura in cadrul Birouluui Permanent National al partidului. In cadrul aceleiasi sedinte, conducerea PSD a stabilit domeniile de activitate pentru vicepresedintii social-democrati.
Presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat ieri ca Biroul Permanent National (BPN) al partidului a decis prelungirea cu patru zile a termenului de depunere a candidaturilor pentru functiile de conducere, pana la data de 5 decembrie, deoarece a fost necesara decalarea a trei conferinte judetene extraordinare. "Sunt convins ca vor aparea multe nume si competitia va fi deschisa, ca intotdeauna", a afirmat Geoana. Potrivit liderului PSD, membrii BPN au stabilit "regulile jocului" pentru cei opt vicepresedinti care vor proveni din zonele de dezvoltare regionala si pentru cele sapte domenii de care se vor ocupa vicepresedintii din fruntea departamentelor de specialitate: statul social si relatia cu sindicatele, economie, fiscalitate si competitivitate economica, reforma statului, justitie si drepturile cetateanului, egalitatea de sanse, politica externa si relatia cu comunitatile romanesti, inclusiv acolo unde romanii se afla la munca, si integrare europeana. Potrivit unor surse din partid, citate de NewsIn, pentru functia de vicepresedinte responsabil de relatia cu sindicatele se va inscrie deputatul Marian Sarbu, cea din domeniul economic ii va reveni cel mai probabil deputatului Mihai Tanasescu, cea pentru egalitate de sanse Anei Birchall, purtatoarea de cuvant a PSD Bucuresti, care s-a inscris deja in cursa pentru ocuparea unui post de vicepresedinte, conform lui Tudor Mohora, responsabil de primirea candidaturilor. Pentru domeniul justitie si drepturile cetateanului este curtat intens deputatul Victor Ponta, iar departamentul pentru comunitatile romanesti se pare ca a fost creat pentru un alt deputat, este vorba despre Titus Corlatean. Dupa cum stim deja, senatorul Cristian Diaconescu si-a depus miercuri candidatura pentru departamentul de relatii internationale, iar deputatul Madalin Voicu a anuntat, tot miercuri, ca intentioneaza sa candideze pentru functia de vicepresedinte in domeniul relatiilor interetnice. S-au mai inscris oficial, depunandu-si dosarul de candidatura la comisie Miron Mitrea -pentru functia de secretar general - si sase presedinti de filiale pentru functiile de vicepresedinti regionali: Gabriel Oprea (presedintele organizatiei Ilfov) - regiunea Bucuresti-Ilfov, Dan Nica (presedintele PSD Galati) -regiunea sud-est, Ilie Sarbu (presedintele PSD Timis) - regiunea vest, Ion Calin (presedintele PSD Dolj) - regiunea sud-vest, Constantin Nita (PSD Brasov) - regiunea centru si Ovidiu Natea (PSD Mures) - regiunea centru, de asemenea.

Sorin Oprescu acuza "jocurile de culise" din PSD
"Proaspat" intrat in cursa pentru sefia PSD, presedintele PSD Bucuresti, Sorin Oprescu, a lansat, ieri, un avertisment colegilor de partid care "si-au luat o portie dubla de democratie si cred ca pot avea centre de influenta in continuare". "Daca castig, se insala. Daca nu, probabil ca o sa mai continue un timp, pana cand poporul PSD va ajunge la concluzia mea", a declarat Oprescu, la finalul sedintei BPN de ieri. El a afirmat ca are senzatia cateodata ca "s-a incheiat deja congresul" si a criticat "jocurile de culise care se fac, in preajma acestuia, in spatele usilor inchise". "Am credinta, totusi, ca desfasuram o chestiune la vedere, transparenta - ma refer la partea tehnica, la vot. Sigur, jocuri se mai fac in spatele usilor inchise, dar sper ca oamenii sa aiba puterea sa le depaseasca si sa voteze fiecare dupa propria constiinta", a spus Oprescu, adaugand ca, in opinia sa, "toata lumea face jocuri in PSD". In opinia sa, nu se va schimba nimic in partid daca acesta va fi condus, in continuare, de aceeasi persoana. "Daca pastram continuitatea, va fi ca inainte si ne vom mira, dupa o perioada de timp, de ce nu am fost destepti sa hotaram ceva. Au trecut doi ani si noi batem pasul pe loc. Cochetam in continuare cu 19-20-21%, credibilitatea noastra este scazuta, in special in marile orase", a conchis Oprescu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.